Boete voor parkeerbedrijf Eindhoven

Standaard

Het parkeerbedrijf EazzyPark heeft een dwangsom gekregen van de gemeente Son en Breugel. In deze gemeentes zijn er namelijk bepaalde regels rondom het parkeren voor bezoekers van Eindhoven Airport, het bedrijf heeft zich hier niet aan gehouden. Reizigers kunnen voordelig parkeren bij Eindhoven op het terrein van Eazzypark.

Al meer dan een jaar wordt de service verzorgt door Eazzypark in Son. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen, de andere vestigingen voldoen wel aan de regels. Eazzypark heeft echter aangegeven gewoon gebruik te blijven maken van deze parkeerlocatie.

De hoogte van de dwangsom
De dwangsom is vorige week definitief geworden, hoe hoog dit bedrag is is niet bekend. Eerder dreigde de gemeente in oktober al met een boete.

Komt er een station bij Eindhoven airport?

Standaard

Deze week ontstond er verwarring voor passagiers die vliegen vanaf Eindhoven Airport. Door een foto op Twitter was de grote vraag of Eindhoven nou wel of geen derde treinstation heeft.

De geplaatste foto was namelijk een screenshot van de NS reisplanner waar men ook voor de eindbestemming Eindhoven Airport kon kiezen, dat terwijl er geen treinstation bij het vliegveld is.

De NS verklaarde het volgende: “We hebben deze week testen uitgevoerd met de reisplanner. Het is inderdaad de bedoeling dat Eindhoven Airport wordt meegenomen in de reisplanner van de NS. Het laatste stukje moeten reizigers dan wel per shuttlebus afleggen. Sinds vorig jaar is er een directe busverbinding tussen het vliegveld en station Eindhoven.”

Op het moment is de eindbestemming Eindhoven Airport als station niet meer beschikbaar in de reisplanner, de NS wil namelijk eerst alle faciliteiten in orde maken voordat het live gaat.

Bron: http://www.ed.nl/regio/eindhoven/wel-of-geen-station-bij-eindhoven-airport-1.4473134

Vanaf luchthaven Eindhoven naar Tenerife en Turijn

Standaard

Eerder kondigde Ryanair al aan dat er nieuwe lijndiensten van start gaan vanaf het winterseizoen 2014/2015. Dit ging om de bestemmingen Manchester, Madrid en Lissabon. Vandaag maakte Ryanair bekend dat er ook nieuwe Italiaanse zomerbestemmingen worden toegevoegd.

Vanaf Eindhoven Airport is het vanaf 26 oktober mogelijk om naar Turijn in Italie en Tenerife in Spanje te vliegen met Ryanair.  Er wordt drie keer per week op dinsdag, donderdag en zaterdag gevlogen naar Turijn, naar Tenerife wordt er iedere vrijdag gevlogen.

Denk er aan als u een reis boekt naar een van deze bestemmingen dat u gelijk een parkeerplaats reserveert bij een van de aanbieders rondom Eindhoven airport.

Opnieuw groei voor Eindhoven Airport

Standaard

Ook dit jaar is het aantal passagiers op Eindhoven Airport gegroeid. De eerste helft van dit jaar werden er 1,82 miljoen passagiers vervoerd. Dit komt neer op 18 % meer dan de zelfde periode in 2013. 

Volgens de luchthaven is de groei in passagiers vooral te danken aan de toename van het aantal bestemmingen. In het eerste half jaar van 2014 werd er namelijk naar 67 bestemmingen gevlogen, dat komt neer op vier meer dan vorig jaar. Ook is de gemiddelde capaciteit per vliegtuig een stukje groter is dan 2013. Daarnaast is er een terminal uitgebreid.

De verwachting van de Eindhovense luchthaven over heel 2014 komt neer op zo’n 3,8 miljoen passagiers. Dat komt uit op een totale groei van 13 procent in vergelijking met vorig jaar.

Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3685345/2014/07/07/Opnieuw-meer-passagiers-Eindhoven-Airport.dhtml

Strijd om parkeerterrein bij Eindhoven Airport

Standaard

Eindhoven Airport is de jaren flink aan het groeien. Niet meer dan logisch leek het grondeigenaar H.Hunting om een verhard oud-defensie terrein op een steenworp afstand van de luchthaven om te toveren tot een parkeerterrein.

eindhoven airportHet gemeentebestuur van Eindhoven denk hier echter anders over, dit werd duidelijk tijdens de rechtszaak afgelopen vrijdag bij de Raad van state. De gemeente kwam in 2011 achter de plannen van Hunting om op het twee hectare grootte terrein een betaald parkeerterrein aan te leggen die speciaal bedoelt is voor lang parkeren bij Eindhoven Airport. Om de komst van het parkeerterrein te voorkomen namen de wethouders met de burgemeester een voorbereidingsbesluit zodat alle activiteiten op het terrein stil gelegd moesten worden. Dit gevolgd door een dwangsom om te voorkomen dat Hunting slagbomen zou plaatsen en de lijnen voor de parkeerplaatsen zou verven.

Volgens de raadsman hebben B&W geen recht om een dwangsom tegen Hunting op te leggen. Afgelopen vrijdag kwam de zaak uiteindelijk in hoger beroep bij de Raad van State.De raadsman benadrukte dat het B&W geen recht had om de dwangsom op te leggen.  De definitieve uitspraak of het parkeerterrein er mag komen volgt binnen enkele weken. Uiteraard publiceren wij deze ook op onze website.

Bron: http://www.ed.nl/regio/eindhoven/strijd-om-parkeren-bij-eindhoven-airport-1.4424765

Vakantie checklist speciaal voor vliegen vanaf Eindhoven

Standaard

Iedereen kent de stress voor een vakantie wel, je koffer inpakken in een korte tijd en vervolgens bang zijn dat je belangrijke dingen vergeten bent. Speciaal daarvoor hebben wij een kleine vakantie checklist samengesteld speciaal voor vakantiegangers die vanaf Eindhoven Airport vliegen. Gebruik deze checklist als controle om te kijken of je alles hebt.

Ticket uitgeprint?

Wie vliegt vanaf Eindhoven Airport vliegt hoogstwaarschijnlijk via Ryanair, Transavia of een ander goedkopere vliegmaatschappij. Bij deze maatschappijen krijg je vaak alleen een e-mail met daarin een e-ticket, deze moet je zelf uitprinten en meenemen naar het vliegveld. Vergeet dus niet je ticket uit te printen en deze ook mee te nemen.

Geldige paspoort of ID kaart

Binnen Europa is het ook verplicht om je te kunnen identificeren als je gaat reizen. Een paspoort is niet verplicht maar een ID kaart wel. Als je vliegt binnen Europa moet je een van deze documenten bij je hebben. Zorg ervoor dat dit dus in je handbagage zit, heb je het niet bij je dan kom je het vliegtuig ook niet in.

Checklist voor de koffer

kofferweegschaalDe koffer vormt vaak nog het grootste probleem bij mensen die op vakantie gaan. Want je moet natuurlijk genoeg meenemen binnen een beperkte ruimte. Het is daarom handig om eerst voor je zelf te bepalen wat je allemaal mee wilt nemen en dit vervolgens in te gaan pakken. Doe je dit niet gestructureerd dan is de kans aanwezig dat je bijvoorbeeld je slippers of een aantal t-shirts vergeet. Ben je klaar met het vullen van je koffer? Zet hem dan even op de weegschaal om te kijken of je binnen het limiet van je bagage blijft. Vaak is dit 15 kilo voor de koffer en 10 kilo voor de handbagage, maar dit kan per maatschappij verschillen. Door dit thuis te controleren weet je zeker dat je niet voor verassingen en extra kosten komt te staan op het vliegveld van Eindhoven.

 

Bijzondere vliegtuigen boven Eindhoven Airport

Standaard

Afgelopen dinsdag ochtend waren er een grote groep vliegtuigspotters bij Eindhoven Airport. Deze vliegtuigspotters waren volop aan het genieten omdat het nieuwste toestel van Arke een rondvlucht boven Nederland maakte om het nieuwste model te presenteren. Het gaat om de allereerste Nederlandse Boeing 787 dreamliner. Aan het eind van de morgen vloog het toestel over Eindhoven airport waar naar het landen op Twente Airport.

Niet alleen de dreamliner van Arke trok veel bekijks bij vliegtuigspotters. Op het luchtmacht gedeelte van het vliegveld stond namelijk een B-25 Mitchell bommenwerper wat een historisch toestel uit 1944 is. Nadat de Boeing 757 dreamliner het vliegveld gepasseerd was vertrok dit vliegtuig. Deze was tijdelijk bij Eindhoven airport omdat het deelnam aan de D-Day herdenking.

Bron: www.ed.nl/regio/eindhoven/eerste-nederlandse-boeing-787-dreamliner-vliegt-over-eindhoven-airport-video-1.4398283

Op tijd een parkeerplek reserveren

Standaard

De grootste en bekendste luchthaven van Nederland is Schiphol. Miljoenen mensen komen hier per jaar om een vliegtuig te pakken, zodat ze op reis kunnen gaan. Als je op Schiphol bent zie je ook dat het altijd druk is. Een andere grote luchthaven in Nederland is Eindhoven Airport. Hier komen jaarlijks circa drie miljoen bezoekers en het aantal reizigers die naar Eindhoven Airport komen blijft groeien. Maar hoe komt het nou dat Eindhoven Airport zo populair en groeiende is? Dat is niet moeilijk te verklaren, want de reden dat Eindhoven Airport zo bekend is komt door de goedkope tarieven die de vliegmaatschappijen hier hanteren. Grote vliegmaatschappijen zoals KLM en Fly Emirates maken overigens geen gebruik van deze luchthaven. Je vindt hier hoofdzakelijk de wat kleinere maatschappijen.

Doordat het aantal bezoekers toeneemt, wordt het ook steeds lastiger om een goedkope parkeerplaats te vinden op Eindhoven Airport. Hierdoor bieden parkeerplaatsaanbieders de mogelijkheid om een parkeerplaats vooraf te reserveren, zodat je er van verzekerd bent dat je je auto kwijt kan.

Vroegboekkorting bij een parkeerplaats

Een andere reden om eerder je parkeerplaats te reserveren is omdat je dan kunt genieten van de zogeheten vroegboekkortingen. Dit betekent dat je nog goedkoper kunt parkeren dan het reguliere tarief. Wanneer je je auto op Eindhoven Airport parkeert betekent het dat de parkeerplaats goed beveiligd wordt door camera’s en soms ook door bewakers. En hierdoor kun je met een gerust hart op vakantie, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je auto. Ga direct naar onze homepage om gemakkelijk te vergelijken.

De meest voordelige parkeerplaatsen rondom Eindhoven

Standaard

Als je van reizen houdt is het ideaal om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Binnen een aantal uur ben je duizenden kilometers van de vertreklocatie verwijderd en kun je genieten van soms wonderbaarlijke bezienswaardigheden. Het enige nadeel dat aan een dergelijke vakantie of reis verbonden is, is dat het vaak veel geld kost, want alleen de vlucht kan al vele honderden euro’s kosten. Dat is dan ook reden genoeg om goed het internet af te zoeken naar aanbiedingen die het een stuk aangenamer maken.

Als je goedkoop wilt vliegen binnen Europa, is het aan te raden om je vlucht te pakken vanaf Eindhoven Airport. Eindhoven Airport staat bekend om zijn goedkope vluchten van vliegmaatschappijen die vluchten aanbieden. Bij Eindhoven Airport kun je ook makkelijk je auto parkeren als je op reis gaat. Welke aanbieder het voordeligst is, is moeilijk aan te wijzen, omdat het afhangt van hoeveel dagen je je auto ergens wilt parkeren en hoe ver de parkeerplaats van de luchthaven is gelegen. Tevens heb je de keuze om te kiezen tussen het ‘normale’ parkeren en valet parkeren, waarbij je auto wordt geparkeerd door een medewerker van de parkeerplaats. Er wordt meestal een prijs per dag gehanteerd. Dit is afhankelijk van het aantal dagen dat je de auto laat staan. En bij terugkomst van je vakantie kun je gemakkelijk betalen en weer naar huis vertrekken.

Heb je toch liever dat je niet hoeft te betalen voor je parkeerplaats? Parkeer dan in de omgeving van de luchthaven, waarna je de bus neemt om bij het vliegveld te komen.

Verschil tussen valet parking en shuttle parking

Standaard

valet parkingWanneer je op reis gaat en naar bijvoorbeeld Schiphol of Eindhoven Airport gaat, wil je waarschijnlijk het liefst met je eigen auto gaan, zodat je zo minimaal mogelijk afhankelijk bent van anderen. Je kunt vertrekken wanneer je zelf wilt en je kunt uiteraard ook tussenstops maken zoveel als je maar wilt. Maar met de auto naar het vliegveld heeft ook zo zijn nadelen, want je moet natuurlijk ook je auto ergens parkeren en dat gaat alleen tegen betaling. Afhankelijk van de duur van je reis zul je een keus moeten maken qua parkeren en de bijbehorende kosten.

De mogelijkheden tot parkeren

Bij de luchthaven zijn er meerdere aanbieders die elk hun eigen sterke en minder sterke punten hebben. Het te betalen bedrag per dag is afhankelijk van de afstand tussen de parkeerplaats en de ingang van het vliegveld. Als je op deze manier je auto wilt parkeren parkeer je je auto bij de aanbieder die het beste bij je wensen past en pak je je vlucht. Bij het ophalen van je auto betaal je de kosten en kun je weer naar huis. Overigens moet je in de meeste gevallen vooraf een x-bedrag betalen.

In plaats van zelf je auto te parkeren en later op te halen, kun je ook kiezen voor valet parkeren. Dit is ook wel bekend onder de benaming Valet Parking. Deze parkeermogelijkheid kost wel wat meer, maar zo hoef je niet zelf te parkeren en kun je direct het vliegtuig pakken of direct naar huis gaan. Wanneer je bij de balie aankomt staat er al een professionele chauffeur klaar die je autosleutels aanneemt om de auto te parkeren. Bij terugkomst ga je weer naar dezelfde balie en staat je auto weer voor je klaar.