Vakantie checklist speciaal voor vliegen vanaf Eindhoven

Standaard

Iedereen kent de stress voor een vakantie wel, je koffer inpakken in een korte tijd en vervolgens bang zijn dat je belangrijke dingen vergeten bent. Speciaal daarvoor hebben wij een kleine vakantie checklist samengesteld speciaal voor vakantiegangers die vanaf Eindhoven Airport vliegen. Gebruik deze checklist als controle om te kijken of je alles hebt.

Ticket uitgeprint?

Wie vliegt vanaf Eindhoven Airport vliegt hoogstwaarschijnlijk via Ryanair, Transavia of een ander goedkopere vliegmaatschappij. Bij deze maatschappijen krijg je vaak alleen een e-mail met daarin een e-ticket, deze moet je zelf uitprinten en meenemen naar het vliegveld. Vergeet dus niet je ticket uit te printen en deze ook mee te nemen.

Geldige paspoort of ID kaart

Binnen Europa is het ook verplicht om je te kunnen identificeren als je gaat reizen. Een paspoort is niet verplicht maar een ID kaart wel. Als je vliegt binnen Europa moet je een van deze documenten bij je hebben. Zorg ervoor dat dit dus in je handbagage zit, heb je het niet bij je dan kom je het vliegtuig ook niet in.

Checklist voor de koffer

kofferweegschaalDe koffer vormt vaak nog het grootste probleem bij mensen die op vakantie gaan. Want je moet natuurlijk genoeg meenemen binnen een beperkte ruimte. Het is daarom handig om eerst voor je zelf te bepalen wat je allemaal mee wilt nemen en dit vervolgens in te gaan pakken. Doe je dit niet gestructureerd dan is de kans aanwezig dat je bijvoorbeeld je slippers of een aantal t-shirts vergeet. Ben je klaar met het vullen van je koffer? Zet hem dan even op de weegschaal om te kijken of je binnen het limiet van je bagage blijft. Vaak is dit 15 kilo voor de koffer en 10 kilo voor de handbagage, maar dit kan per maatschappij verschillen. Door dit thuis te controleren weet je zeker dat je niet voor verassingen en extra kosten komt te staan op het vliegveld van Eindhoven.